Over mij

Over mij

Mijn naam is renske

Ik ben opgegroeid in een warm gezin, op een fijne plek in Twente. Als klein meisje werd ik altijd al geïnspireerd door wat er juist buiten het Twentse platteland plaatsvond. Ik fantaseerde over hoe de termen als ‘het verre Oosten’ en ‘Kleurrijk India’ eruit zouden zien. Toen wist ik nog niet dat het mogelijk zou zijn voor mij om deze landen in het echt te ervaren. Ik zat namelijk best opgesloten in mijn eigen overtuigingen dat het ontdekken van verre landen niet voor mij was weggelegd. Ik volgde veilig een opleiding tot operatieassistent en had een lieve vriend. Toen ik na het afronden van de opleiding een vaste baan kreeg aangeboden werd het veilige leventje voor mij toch wel erg benauwd. De vragen als: ‘Is dit het?’ en ‘Leef ik zo mijn mooiste leven?’ daagden mij uit om te kiezen voor waar ik altijd al van droomde, de wereld ontdekken. Ik kon niet anders dan nee zeggen tegen het contract en uit mijn relatie stappen. Ik liet het oude los en opende mezelf voor nieuwe en nog onbekende wegen.

Met mijn gebrekkige engels en mijn backpack ging ik het vliegtuig in naar Australië. Niet wetende dat dit land voor bijna 2 jaar mijn thuis zou zijn.
In het prachtige hippie-dorpje Byron Bay, wat voor de meeste mensen als een surf-walhalla wordt gezien, kwam ik in aanraking met yoga en meditatie. Ik ontdekte een kant van mijzelf die ik al veel te lang gemist had. Of beter gezegd; ik ont-dekte mijzelf. Het voelde als thuiskomen.

Ik wilde alles leren over bewustzijn, ontwaken, yoga en allerlei meditatievormen. Nog nooit was ik zo gretig aan het studeren en ik wist dat ik deze prachtige wijsheid mee moest nemen naar Nederland om daar andere mensen te inspireren. Eenmaal terug in Nederland voelde ik dat ik nog niet klaar was met reizen en zo ontstond het idee om een opleiding als yogadocent te gaan volgen in het land van herkomst, India. Ik leerde de yoga asana’s, de filosofie en ik zag in dat er ook een andere manier is om naar het lichaam te kijken. Een manier van verbinding. Bijna een jaar lang verdiepte ik mij in allerlei soorten yoga, zocht ik de stilte op en leerde ik over het Tibetaans Boeddhisme. Niet alleen in India maar ook in Bali, waar ik uiteindelijk mijn lieve partner getroffen heb. Nu, terug in Nederland, een tweeling verder en heel wat meer uren op de yogamat kan ik zeggen dat ik heb kunnen ervaren hoe het is om te leven vanuit mijn hart. Het voelt dan ook als mijn missie om de prachtige wijsheid uit het Oosten te delen doormiddel van yoga en meditatie maar ook vooral mensen te inspireren hun hart te volgen.